School voor Creatieve Filosofie

Saskia van der Werff-Filosoof Contact:werff.saskia@gmail.com

FiloCafé Artificiële Intelligentie/aug 2021

Filosoferen in de bibliotheek kan sinds kort weer! Deze zomer treedt Kunstuitleen Alkmaar opnieuw naar buiten met TIERGARTEN. Tussen 27 juni en 12 september vindt de derde beeldende kunstmanifestatie plaats op het bolwerk in Alkmaar. Bibliotheek Kennemerwaard sluit met een aanvullend programma aan bij het thema van de expositie: de bijzondere relatie tussen mens en dier.

Onze verhouding met andere dieren is lange tijd bepaald vanuit de dominante rol van de mens als opperdier. Wat betekenen ontwikkelingen als Artificiële Intelligentie, een veranderd beeld op de bio-industrie of medische technieken waarbij mens en dier versmelten?

Deze zomer staan we op twee zondagmiddagen stil bij deze thema’s in ons Filosofisch Café. Onder leiding van Saskia van der Werff onderzoeken we onze rol van opperdier. Hoe is deze relatie tussen mens en dier veranderd in de loop der tijden? En wat staat er verder te gebeuren?

Het tweede Filosofisch Café in augustus begint met de volgende vraag: Kan een huisdier worden vervangen door een aaibare robot?

Datum: Zondag 22 augustus
Tijd: 14:00 – 16:15 uur
Entree: gratis
Introductie door Tjebbe de Winter (directeur van toonaangevend IT-bedrijf CYSO en AI-kenner) – Wat is kunstmatige intelligentie wel of niet? Daarna de start van het filosofisch café.
Waar: Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 te Alkmaar

Meer over het FiloCafé in de bibliotheek: Bilbliotheek Kennemerwaard>>

Meer over huisrobots in de zorg, verslag van een Moreel beraad uit 2016: Een dementerende vrouw gelukkig maken>>

Illustratie: Zorgrobot Paro

Over Saskia van der Werff

Filosoof, creatief denker, trainer, auteur

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 juni 2021 door in Activiteiten agenda, Lezingen en getagd als , , , , , , , .

Aantal bezoeken

  • 74.969 bezoeken

Translate this site

%d bloggers liken dit: