School voor Creatieve Filosofie

Saskia van der Werff-Filosoof Email:creaschoolnl@gmail.com

Filosofische Vaardigheden II; Oefenpraktijk/€48,50

 

In 2019 is het vervolg op Filosofische Vaardigheden I verschenen: Filosofische Vaardigheden II; Oefenpraktijk. Dit boek is het verdiepende en uitgebreide vervolg, wederom bedoeld voor een breed geïnteresseerd publiek op hbo-niveau en universitaire niveau.

Bestellen: Aanschafprijs €48,50(inclusief verzendkosten/btw). Bestellen kan via dit formulier.  Bestellen boek Filosofische Vaardigheden II; Oefenpraktijk>> Zodra we je bestelling hebben ontvangen, versturen ik je een betalingslink via tikkie. Als ik de betalingsbevestiging hebben ontvangen, verstuur ik je een exemplaar.

In 2018 publiceerde ik met Seline Palm het boek Filosofische vaardigheden I; Praktijkboek en we gingen er in onze praktijk mee aan de slag. Al snel ontdekten wij dat wij met dit boek aan het begin stonden van een nieuwe richting aan onze gemeenschappelijke vormingsproces: dat van de filosofische vaardigheden. Samen met studenten, cursisten, klanten, collega-filosofen en bezoekers aan onze filosofische praktijk deden wij  nieuwe ervaringen op. Deze ervaringen hebben wij vertaald in dit nieuwe boek Filosofische vaardigheden II;Oefenpraktijk. De grootste verandering met eerst boek is dat het geschreven is vanuit een zich steeds verder ontwikkelde filosofische gemeenschap: wij zijn enorm dankbaar voor de steun en bereidwilligheid van al deze mensen aan de ontwikkeling van Filosofische vaardigheden een nieuwe wending te geven. Onze speciale dank gaat daarbij uit naar onze gast-auteurs Hella, Frits, Renate, Peter, Eva, Remmelt, Linda, Hans en Franziska, die wij als onze nieuwe en oude filosofische vrienden met open armen en een warm hart in deze gemeenschap ontvangen. Wij hopen dat wij met hen in dit boek een verdiepende en verrijkende wending aan het nog onontgonnen terrein van de filosofische vaardigheden hebben gegeven. Meer aandacht is in dit nieuwe boek uitgegaan naar de ontwikkeling van leerling-gezel-meesterschap en daarbij horende filosofische methodes. Natuurlijk hebben wij ook nieuwe oefeningen voor filosofische vaardigheden toegevoegd: het terrein dat ons nog steeds verrast, boeit en inspireert.

Meer info: Wil je weten welke vaardigheden in het boek aan de orde komen? Lees dan Inhoudsopgave Filosofische vaardigheden/Oefenpraktijk>>

Cursus: Wil je je in de praktijk met anderen bekwamen in deze vaardigheden? Dat kan! Ik organiseer in Alkmaar een cursus Filosofische Vaardigheden>>, waarin ik gebruik maak van oefeningen uit dit boek. Kijk in de cursusagenda>> op mijn website voor meer informatie.
Ben je geïnteresseerd met meerdere collega’s  een workshop of cursus te volgen: ook dat kan. Stuur me een berichtje>> en ik neem contact met je op.

Over Saskia van der Werff

Filosoof, creatief denker, trainer, auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2019 door in Publicaties.

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden

Aantal bezoeken

  • 61.019 bezoeken

Publicatie Publieke bezinning

Mede redacteur en -auteur

Publicatie Socrates en Orunmila

Bewerker/Vertaler Afrikaanse filosofie

Translate this site

Publicatie Filosofische Vaardigheden II/Praktijk van Oefenen

Publicatie Filosofische Vaardigheden I/Praktijkboek

%d bloggers liken dit: