School voor Creatieve Filosofie

Saskia van der Werff-Filosoof Contact:werff.saskia@gmail.com

Filosofische Vaardigheden I; Praktijkboek/€25,=

In 2018 schreef ik met Seline Palm de beginnerseditie van dit praktijkboek dat geschikt is zowel voor scholieren VWO, studenten HBO als voor mensen die hun professie willen uitbreiden met filosofische vaardigheden.

Dit boek is een handzame inleiding tot de praktijk van het filosoferen, bedoeld voor een breed geïnteresseerd publiek op hbo-niveau, maar het kan wellicht ook goed dienst doen binnen het filosofieonderwijs op vwo-niveau. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een meer theoretische inleiding in de concepten van filosofisch waarnemen, denken en handelen. De nadruk ligt op de manier waarop wij onze ervaring van de wereld in taal uitdrukken, zodat conceptuele begripsanalyse, redeneren en argumenteren met name aandacht krijgen. Het tweede deel is een praktijkdeel waarin ‘filosofische oefeningen’ worden geboden die vooral in groepsverband kunnen worden gedaan en die filosofisch waarnemen, denken en handelen in de praktijk willen brengen. De focus ligt daarbij op de veelgebruikte methode van het Socratisch gesprek. Met een literatuuroverzicht. Een erg prettig leesbaar en zeer bruikbaar boek. De moeite waard.
Taede Smedes/Recensie voor NBD Biblion

Meer info: Wil je weten welke vaardigheden in het boek aan de orde komen? Lees dan Inhoudsopgave Filosofische vaardigheden I >>

Bestellen: Wij zijn momenteel bezig met het herschrijven van dit boek, het is momenteel niet leverbaar.

Filosofische Vaardigheden I stond op de Shortlist van beste studieboek van het jaar 2018>>, een prijs die uitgever Garant jaarlijks uitreikt ter bevordering van het studieboek.

Over Saskia van der Werff

Filosoof, creatief denker, trainer, auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 augustus 2018 door in Publicaties.

Aantal bezoeken

  • 74.969 bezoeken

Translate this site

%d bloggers liken dit: