School voor Creatieve Filosofie

Saskia van der Werff-Filosoof Contact:creaschoolnl@gmail.com

Lezing School van Athene/september 2016

Dat fresco dat in het Vaticaan te vinden is? Ooit gemaakt voor de studeerkamer van de paus? Als je er even over nadenkt is het best raar dat de kopstukken van de klassieke filosofie bij elkaar vereeuwigd zijn in het Vaticaan. Het is een kunstwerk dat me enorm fascineert, niet in het minst door de vele filosofen die erop uitgebeeld zijn. Het is voor mij een prachtige illustratie van de verbeelding van denken.

Tijdens de lezing ‘School van Athene’ vertel ik over de ontstaansgeschiedenis van het fresco en wie er op staan. Of beter gezegd: wie we denken dat er op staan. Want dat is eigenlijk een groot mysterie.

Datum: 9 september 2016
Tijdstip: 14:00-15:30
Locatie: School 7, Weststraat 110 b te Den Helder
In samenwerking met : Volksuniversiteit Den Helder

Deze lezing is een proeverij/sneak preview van de Cursus ‘Praktisch filosoferen‘ die eind september in Den Helder van start gaat. Bijna alle filosofen, die in deze cursus aan bod komen, staan op dit schilderij.  Een voorproefje van de cursus:

Wat hebben grote denkers ons te bieden voor ons dagelijkse leven? Tijdens de cursus Praktische Filosofie maakt u kennis met het gedachtengoed van klassiek filosofen als Socrates, Aristoteles en Epicurus. We ontdekken dat vele levensvragen van nu filosofische kwesties zijn waar zij zich toen al mee bezig hielden.   Wanneer ken je jezelf? Hoe voeren we een goed gesprek? Wat is de waarde van waarheid?  Hoe word ik gelukkig? Kan je alles zeggen wat je weet? Als alles continu verandert, hoe weet ik dan wie ik ben? Wat is het goede leven? We leggen de filosofische vragen van toen voor aan onszelf en gaan er over met elkaar in gesprek.  Maak kennis met andere manieren van denken en spreek mee!

Denken begin met een gevoel van onrust dat iets niet klop; Wilhelm Schmid

Over Saskia van der Werff

Filosoof, creatief denker, trainer, auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 juli 2016 door in Lezingen en getagd als , , .

Aantal bezoeken

  • 71.330 bezoeken

Translate this site

%d bloggers liken dit: