School voor Creatieve Filosofie

Saskia van der Werff-Filosoof Contact:werff.saskia@gmail.com

Creatief schrijven #WOT-bundel

In 2012 ben ik mee gaan doen met een wekelijkse creatieve schrijfopdracht: #WOT (Write on Thursday). Het initiatief daartoe kwam van Karin Ramaker. Gaande weg heb ik mijn oude liefde,  het schrijven, hervonden.  Ik heb  mijn #WOT blogs gebundeld in E-boek. Wat hield die schrijfopdracht in?

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Het leuke aan #WOT is dat er vele mensen zijn gaan meedoen. In dezelfde week dat ik mijn #WOT blog schreef, heb ik ook de andere bijdragen gelezen en van reactie voorzien. Elke keer weer vond ik het verrassend welke wending mensen aan hetzelfde woord gaven. De schoonheid van onze taal toonde zich in allerlei facetten.

 

Over Saskia van der Werff

Filosoof, creatief denker, trainer, auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 juni 2013 door in Publicaties en getagd als , , , .

Aantal bezoeken

  • 74.969 bezoeken

Translate this site

%d bloggers liken dit: